12 kilometrin huti

”Hei! Olkiluodon ydinvoimalaan olis 12 km. Käydäänkö??!!!” No eiköhän me sitten käydä, tuskin tänne muutenkaan tullaan?

Tietämättä edes siitä, onko Olkiluodossa mitään katsottavaa, poikettiin meidän reitiltä vielä kerran. Rauma, päivän päätepysäkki, olisi ollut jo todella lähellä, mutta me päätettiin mennä Olkiluotoon. Sekopäistä? Ehkä?

Kahdentoista kilometrin päästä tultiin portille. ”Saakohan tuosta mennä?” No muutkin meni, niin mentiin mekin. Ja Olkiluodon vierailukeskus löytyikin melkein heti portin jälkeen vasemmalta. Siis vierailukeskus? Kaikkea ne rakentaakin. Ehkä tähän liittyy joku lakisäädös, että ydinvoimaloiden pitää tarjota tietoa avoimesti ihmisille? Tiedä häntä. Vierailukeskus oli kuitenkin auki kahdeksaan asti arkipäivänä. Aika kreisiä, sanon minä. Niin ja ilmainen.

Näkymä ydinvoimalaan.

Näkymä ydinvoimalaan.

Vierailukeskuksesta löytyi paljon kaikenmoista teknistä vimpainta, nappia, nippeliä, videota ja muita opettavaisia pisteitä. Ainut vaan että ydinvoimasta puhuttiin koko näyttelyn ajan todella turvallisena asiana. Mulla ei ollut kertaakaan turvallinen olo. Itseasiassa toivoin pääseväni sieltä mahdollisimman pian pois.

Vierailukeskus oli aika kaukana itse reaktoreista, mutta sinne oli kyllä näköyhteys, sellainen tarkkaamo siis. Me pystyttiin katsomaan sieltä vierailukeskuksesta mitä työntekijät teki ja puhui siellä ydinvoimalassa. Aika hullua!

Mikko tarkkailee työntekijöitä.

Mikko tarkkailee työntekijöitä.

Tavallaan Olkiluoto oli ihan mielenkiintoinen paikka. Jotenkin tuntui että kävi jossain missä ei olisi oikeasti saanut käydä. Käyköhän Olkiluodossa paljon turistibusseja?

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s