Savonlinna

Mun mamman entinen työpaikka. Edelleen pystyssä.

Mun mamman entinen työpaikka. Edelleen pystyssä.

Säät ei oikein ole suosineet meitä tällä mökkimatkalla. Sataa sataa ropisee vaan. Huomenna kuitenkin suunta on uusi ja meidän oli tarkoitus mökillä ollessa tehdä lähimatkoja. Säätä uhmaten päätettiin lähteä käymään Savonlinnassa testaamassa lörtsyjen taso. Kaupunki oli myös meille molemmille lapsuudesta tuttu, mutta ei olla sielä ihan kiertämällä käyty kiertämässä aikuisiällä, joten nyt oli aika korjata tämäkin vääryys.

Testissä kasvis- ja omenalörtsy.

Testissä kasvis- ja omenalörtsy.

Kuvankaappaus 2013-9-15 kello 16.25.23

Savonlinna oli meille suuri pettymys. Kaunis kulttuurihistoriallinen kaupunki oli joutunut selkeästi väsytystaktiikan alle. Kaikki hieno ja vähänkään vanhempi talo tuntui odottavan tuomiopäiväänsä jonka jälkeen tilalle rakennettaisiin betonielementtiä. Ruokapaikat pystyi laskemaan melkein yhden käden sormilla ja luonnollisesti kasvissyöjää ei oltu muistettu. Onneksi kyliltä kuitenkin löytyi itsepalvelupesula, Pyykkimummo! Oltiin nimittäin varauduttu pesemään pyykit myös tällä Savonlinnan visiitillä. Seuraavalla etapilla ei välttämättä ehdittäisi enää pyykinpesu- saati kuivattelu hommin. Pyykkimummo hoiti hommansa! Tosin mummosta ei ollut tietoakaan, toimintaa oli jatkanut hyvin supliikki jälkeläinen, miespuolinen sellainen.

Pyykit puhtoisiksi Pyykkimummolla

Pyykit puhtoisiksi Pyykkimummolla

Viime kesä.

Viime kesä.

Koska ulkomaat opetti meille seikkailumieltä, päätettiin poiketa tienreunassa olevan kyltin innoittamana Väinölän luomutilalle paluumatkalla. Väinölän luomutilalta saa ostaa valkosipulia, kukkia ja kuivakukkia. Me käytiin keräämässä kimppu, jonka hinnaksi tuli 3 €. Normaalisti kimppu maksaa 5 €, mutta ilmeisesti mun käsitys kimpusta oli pienempi. Kauppakorillinen kukkia maksaa 18 €, eli esimerkiksi kesäjuhliin tai häihin varten täältä kannattaisi nappasta kukkaset edullisesti. Ainakin jos juhlat pidetään Savonlinnan hujakoilla.

Väinölän luomutilalla kukkia poimimassa.

Väinölän luomutilalla kukkia poimimassa.

Kuvankaappaus 2013-9-15 kello 16.27.23

ps. Löydettiin Savonlinnasta aivan superkauniit Oiva Toikan jalattomat Flora lasit ja kapea iso kannu. Ihastelin niitä ikkunasta, kun kyseinen kauppa ei ollut auki kun vain lauantaisin. Niitä jäin kuolaamaan ja harmittelin, kun ei pirautettu ja kysytty puhelimitse lasien ja kannun hintaa. Paikka taisi olla nimeltään Nurkka Ukko (Olavinkatu 33, Savonlinna). Eli jos lahjaideoista on joskus pula niin vink vink vaan 🙂

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s