Chez Panisse

Kulkurin vaimo ja kulkuri on ollut vähän kipeänä tässä viimeiset viikot ja ei oikein sen kummempia raportoimisia ole ollut, mutta tänään käytiin ravintolassa jota olen odottanut koko Kaliforniaan muuton ajan. Ravintola mistä puhun on nimeltään Chez Panisse ja se on kuuluisa paikka erityisesti San Franciscon/Kalifornian ruokakulttuurin muovaajana. Ravintolan perustamisen yhteydessä ravintoloitsija Alice Waters tuli rakentaneeksi maanviljelijöiden ketjun, jotta oikeasti hyvä ruoka kohtaisi ne, jotka sitä halajavat.

Chez Panisse sijaitsee Berkeleyssä eli sitä voisi verrata Helsingin ja Kirkkonummen välimatkaan. Meillä oli aivan mainio ”paikallinen” suomalaispariskunta Tiina ja Sami meidän seurana. Todella ihana ilta.

Ravintolan edessä.

Ravintolan edessä.

Ravintolassa on kaksi puolta, yläkerta ja alakerta, joista ymmärtääkseni alakerta (missä mekin söimme) on hieman tyyriimpi. Koko sali syö illan aikana saman menun ja tällähetkellä tuo menu maksoi 85 dollari/henkilö. Toki me kasvis/kala ihmiset saimme tämän illan pääraaka-aineen eli ankan sijaan kalaa pyydettäessä. Alakerran tunnelmaa väritti se, että keittiö oli puoliksi avonainen saliin nähden, joten halutessaan myös keittiön häärinää saattoi seurata. Meille ei siihen jäänyt aikaa. Ravintola oli tunnelmaltaan myös todella aito sisääntulon ja sisustuksen puolesta. Tilassa oli lisäksi todella kauniit kukka-asetelmat!

Alkuruokana meillä oli jokin kurkku/kalalautanen. Tämä alkuruoka yllätti koko pöytäseurueemme, se oli todella hyvää. Alkuruokaa seurasi munakoisoraviolit, jotka myöskin erittäin hyviä, mutta ei mitenkään ”ihmeellisiä”. Tämä ravintola ei kuitenkaan olekaan kikkailuravintola vaan se haluaa tarjota raaka-aineet niitä kunnioittavalla tavalla. Pidin ravioleista paljon, vaikka tosiaan mitään kummempaa niissä ei ollutkaan. Pääruokaa odoteltiin aika tovin ja kun me se vihdoin saatiin, myös meidän edessä istui viipaloitu ankka. Kalatoiveemme oli unohdettu. No eipä hätää. Lautaset haettiin pois, pahoiteltiin hyvin syvään ja ilmaisviinit pöytään. Ankansyöjille punaviiniä ja meille valkoviiniä. Hetken päästä saimme oikeat annokset. Ja ai että miten hyvää! Meillä oli ankan sijaan lohta, lisukkeena molempien lautasilla oli palkopapuja ja jotain aivan mieletöntä sientä! Todella maukasta. Jälkkärinä pöytään kannettiin täydellinen aprikoosi souflée. Mun elämäni ensimmäinen. Teknisesti todella hieno suoritus, soufléesta ei kuitenkaan tullut mun uusi lempi jälkkärini 🙂

Täydellinen kohokas.

Täydellinen kohokas.

Paikan palvelusta haluaisin sanoa sen, että se oli todella erillaista mihin olen täällä tottunut muuten. Ruokailuun annettiin oma rauha, mutta oltiin hyvin kohteliaita. Täällä päin maailmaa on tottunut että tarjoilijat käyvät pari-kolme kertaa ruokailun aikana kyselemässä ”miltä ruoka maistuu”, joka ainakin minua häiritsee suunnattomasti. Tämä paikka antoi roukailijalle rauhan.

Mononen & Mononen pisteyttää:

  • Ruoka 5/5
  • Palvelu 5/5
  • Hinta/Laatu 4,5/5
  • Tila 5/5 

Yhteensä 5/5

Kuten kirjoituksesta saattaa huomata, tätä ravintolakokemusta oltiin odotettu ja se oli sen arvoista. SUOSITTELEN!

Perus turrekuva keittiön edestä.

Perus turrekuva keittiön edestä.

Mainokset

One thought on “Chez Panisse

  1. Ne oli korvasieniä eli morels! Jostain syystä kun niitä tulee täällä kaupassa vastaan, niin niissä ei ole mitään merkintää että voivat olla myrkyllisiä. Vastaan tulleet valmistusohjeet on ainakin samanlaista moneen kertaan keittämistä ja huuhtomista kuin suomessakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s