Ensimmäinen seikkailu – lähtö

Ennenkuin päästiin lentokoneeseen asti, meillä oli paljon asioita tehtävänä; omaisuuden myynti, viisumin hankinta ja viho viimeisistä tavaroista eroon pääseminen. Näistä ei ehkä tässä kohtaa enempää.

Joka tapauksessa prosessi tähän asti ei ollut missän tapauksessa helppo ja se vaati paljon voimia ja epätietoisuuden sietämistä. Itselläni oli samanaikaisesti vielä opintojen viimeiset kurssisuoritukset kesken ja lopputyö. Sanotaanko näin, että tämän kaltaisessa muutossa kannattaa varautua siihen, että se vie aikaa tai sitten se tapahtuu hetkessä. USA:n viisumi anomisprosessi voi olla toisinaan aikamoinen aikasyöppö. Epävarmuus on varmaankin se päällimmäinen tunne, joka vallitsi koko muuttoa. Onneksi mulla ainakin oli niin kiire kouluhommien kanssa, etten kamalasti ehtinyt miettiä mikä kaikki voisi mennä pieleen. Eikä niitä kai juuri kannattaisikaan miettiä. Nyt lähdettiin tälle matkalle ja katsotaan mitä se tuo tullessaan.

Lähdettiin matkaan tiistai aamuna. Oltiin käyty USA:n konsulaatissa torstaina ja jännitettiin vielä maanantai aamuna ehditäänkö saada passeja viisumeineen takaisin. No ne onneksi tulivat. Sen sijaan hampaiden kiristystä aiheutti eräs lomake, joka oli tulossa Fedexillä. Homma päättyi loppujen lopuksi niin, että Mikko kävi taksilla hakemassa tuon paperin Tikkurilasta, jotta päästäisiin aamulla matkaan.

Maanantai ilta meni vielä tavaroita pakatessa ja viimeisiä ystäviä näkiessä. Laukut täyttyivät nopeasti eikä kaikki mahtunutkaan mukaan. Kanneltiin sitten vielä tavaroita Mikon työpaikalle muutaman korttelin päähän odottamaan joulukuun reissua Suomeen. Päästiin nukkumaan yhden maissa. Muutama tunti unta ja herätys. PIM! Taksiin kannettaessa laukkuja omat äidin tekemät keltaiset lapaset päättivät vielä tippua matkasta suljetun porttikongin taakse. Ilmeisesti ne vielä painoivat matkataakkaa.

Lentokentälle päästyä alkoi alamäki, taas. Kävimme tekemässä lähtöselvitystä, mutta saimme dokumenteista vain kolme kahdeksasta. No, tämän jälkeen meidät ohjattiin jättämään laukut tiskille. Sieltä meidän oli määrä saada loputkin matkalipuista. No eipä käynnyt niin helposti. Odottelimme vuoroamme aika kauan ja seurattiin tuskastuneita lentovirkailijoita. Lufthansa oli saanut riesakseen kansainvälisen järjestelmävian, eikä he päässeet tulostamaan meille lentolippuja. Niimpä luovuus käyttöön ja kynä ja paperi esiin. Jotain positiivista tästäkin kuitenkin seurasi, saatiin ylimääräinen matkalaukku ilman lisämaksua kyytiin.

Kuva: Leikkiliput

Odoteltiin siinä sitten lennon lähtöä ja vähän ennen boardingia kuuluteltiin, että ”Te kenellä on käsinkirjoitettu lentolippu, pyytäisimme ottamaan yhteyttä lähtöportille. Voi olla että järjestelmävikamme takia ruumassa olevat laukut eivät ole yhdistyneet matkalipputietojen kanssa”. No kuunkierto ei vissiin ollut tän meidän lähdön kanssa ihan oikeessa asennossa. Jäi aika ”luottavainen” mieli siitä, että meidän koko omaisuus olisi odottamassa meitä myös San Franciscon päässä.

Lennettiin Frankfurtin kautta San Franciscoon ja matka taisi kestää kaikenkaikkiaan noin 16 tuntia. Frankfurtissa ehdittiin jalotella muutama tunti. Lento meni kaiken kaikkiaan mukavasti ja nopeasti. Matkalla ehti katsella muutamia leffoja ja sarjoja ja torkahdella aina aika ajoin. Päästiin San Franciscoon noin kello kahden pintaan päivällä. Matkatavarahihnalta tuli vastaan tutut laukut (huh), napattiin kentältä taksi ja ajettiin meidän asunnolle.


Kuva: Minä ja meidän koko omaisuus

Lähdettiinkin asunnolta sitten aika nopeaan katsomaan missä Mikon työpaikka sijaitsee ja tietty moikkaamaan Akia ja Kaita. Aika näppärän matkan päästä tästä. Tosin tämähän ei ole mikään pysyvä asunto meille eli ei tätä lystiä kauan kestä. Sitten me otettiin töistä Aki meidän matkaan ja käytiin syömässä. Ei tarvinnut sen jälkeen kauheen kauaa nukkumattia houkutella. Taidettiin simahtaa jo kahdeksan pintaan, ellei aiemmin.


Kuva: Näkymä parvekkeelta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s